Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

további oldalak:

otherpages

A fitness szó a hazai köznyelvben a 90-es évek elején terjedt el az angol fitness szóból. Kezdetben a tornának és az egészséges életmódnak egy sajátos változata volt. A fitness szó eredeti jelentése: kondíció, állóképesség, alkalmasság, mefelelés, helyesség, jó egészség.

Az említett meghatározások már közelebbi képet adnak napjaink egyik divatsportágáról és az egészséges életmódról. Az egészséges életmó egyik elengedhetetlen feltétele a kiegyensúlyozott egészséges táplálkozás. Ezen gondolatoknak megfelelően készült a fitness étlap.

Úgynevezett fitness ételek nincsenek. Az ételek elkészítésénél az élelmi-nyersanyagok kiválasztásánál, az egészséges táplálkozásnak megfelelően a minőség, a mennyiség, illetve az elkészítési mód elv érvényesül.

Az étrendre jellemző:

° változatosság, mely alapanyagban, ízben, színben és az elkészítés módjában egyaránt érvényesül

° a teljes kiőrlésű gabonaipari termékek jelenléte

° a zöldségek, főzelékek bősége

° a natív cukr (répa- és nádcukor) felhasználás minimalizásása

° csökkentett energiatartalom

A fitness menü azoknak javasolt, akik egészségesen szeretnének táplálkozni, és kedvet éreznek olyan ételek fogyasztására, melyek hosszú távon testsúlycsökkenést eredményezhetnek. A jelzett eredmény nélkülözhetetlen feltétele, hogy a nap többi étkezés is hasonló összetételű legyen, megfelelő testmozgással párosítva.

© Ételhordó.hu